Advarsler – norsk

Home » Varningar » Advarsler – norsk

Les denne informasjonen før du bruker Nasaline® Neseskyller

Hva er Nasaline® Neseskyller?
Den patenterte neseskylleren Nasaline® er et unikt medisinsk teknologisk produkt utviklet i Sverige av øre-, nese- og halsekspertise og designet for egenpleie. Med Nasaline® Neseskyller kan nesen enkelt skylles ren med saltvann. Skylling med saltvann er en velprøvd metode og anbefales av leger.

Når kan Nasaline® Neseskyller brukes?
Skyllingen skyller vekk pollen, overflødig slim, skorper, støv og sotpartikler. Neseskylleren Nasaline® kan med fordel brukes til å lindre problemer i forbindelse med forkjølelse, bihuleproblemer, allergiske neseproblemer, tett nese under graviditet, opphold i et tørt, støvete, sotet eller røykfylt miljø og ved overforbruk av “forkjølelsespray” – såkalte avsvellende nesedråper/spray. Irritasjonen i nesen lindres og slimhinnene fuktes. Nasaline® neseskylling kan brukes til å skylle nesen gjentatte ganger. Etter anbefaling fra lege kan Nasaline® Neseskyller også brukes etter nese- og bihuleoperasjoner og ved andre problemer i nesen, som nesepolypper.

Hvem kan bruke Nasaline® Neseskyller?
Alle som er 2 år eller eldre kan bruke Nasaline®, med mindre lege fraråder det. Etter anbefaling fra lege, og med hjelp av en voksen, kan barn også utføre skyllingen. Ved mistanke om pågående ørebetennelse eller andre øreproblemer bør lege konsulteres før skylling.

Hva inneholder Nasaline® Neseskyller?
Nasaline® Neseskyller består av to deler; en sprøytedel i plast som rommer 60 ml saltvann og en silikontupp festet ytterst på sprøyten. Silikontuppen er optimalt utformet for å kunne lukke tett mot nesemunningen og har en form og sprutekanal som gjør den egnet for både voksne og barn. Typen silikon er spesielt laget for bruk mot huden. Silikontuppen har en kanal i form av et timeglass, som gjør at saltvannet får en mild “virvelstråle” når det forlater neseskylleren.

Resept av Fysiologisk saltvann
Bruk destillert, mikrofiltrert (til 0,2 mikron), kommersielt flaskevann eller tidligere kokt og avkjølt vann som er lunkent eller kroppstemperert. Løs opp en pose med Nasaline® neseskyllesalt (2,5 g) i 240 ml lunkent vann. Nasaline® salt har et renhetsnivå på 99 % eller høyere og kan kjøpes på apotek. Saltoppløsningen har nå samme saltholdighet som menneskekroppen (0,9 %). Dette kalles en fysiologisk saltoppløsning. Hvis du får en lett brennende følelse i nesen, kan du ha brukt for mye eller for lite salt. For best resultat bør du bruke Nasaline® saltposer. Men hvis du velger å bruke en annen saltblanding, anbefaler vi at du bruker salt uten jod for å unngå en eventuell allergisk reaksjon. Vi anbefaler ikke bruk av havsalt, som kan inneholde alger eller pollen.

Bruksanvisning

 1. Tøm en pose med Nasaline® neseskyllesalt (2,5 g) i et blandebeger.
 2. Fyll blandebegeret med 240 ml destillert, mikrofiltrert (til 0,2 mikron), flaskevann eller tidligere kokt og avkjølt vann som er lunkent eller kroppstemperert. Rør til saltvannsoppløsningen er blandet godt. Trekk hele saltvannsoppløsningen opp i Nasaline®-applikatoren.
 3. Stå (eller sitt) over en vask eller i dusjen. Plasser silikontuppen mot nesen slik at den dekker neseboret helt. Pust normalt gjennom munnen (eller si aaaah...) og trykk saltvannet sakte opp i neseboret. Ikke svelg – når saltvannsoppløsningen når baksiden av nesehulen, lukkes ganen automatisk i refleks. Saltvannsoppløsningen fyller neseborene og renner deretter ut gjennom det andre neseboret. En typisk neseborskylling varer i 3 til 7 sekunder.
 4. Utfør denne prosedyren to ganger i hvert nesebor. Bruk et lommetørkle til å snyte ut saltvann som kan være igjen i nesen. Noe av saltoppløsningen kan forbli i nesen og lekke ut senere. Det kan forhindres ved å vippe hodet fremover og snu det fra side til side umiddelbart etter skylling. Overflødig saltvann kan snytes ut. En liten mengde saltvann kan forbli i nesen og renne ut først etter et par timer. Dette er ufarlig og kan forebygges ved å bøye hodet fremover og vri det sakte fra side til side etter skylling slik at saltvannet renner skikkelig ut. Hvis nesen er skikkelig tett, kan av og til litt saltvann nå tårekanalen og renne ut i øyet. Dette er også helt ufarlig og kan forebygges ved å skylle saktere.

Doseringsanvisning
En eller flere skyllinger med en fylt beholder/sprøyte (60 milliliter) i hvert nesebor morgen og kveld eller etter behov. En pose med Nasaline® Salt er tilstrekkelig for to skyllinger i hvert nesebor.

Graviditet og amming
Neseskylleren Nasaline® kan med fordel brukes under graviditet og amming.

Kan Nasaline® Nasal Rinse brukes med nesespray?
Ja, nesen kan med fordel skylles før du bruker nesespray.

Hvilke bivirkninger kan Nasaline® Neseskyller gi?
Ved riktig bruk er det ikke rapportert om bivirkninger.

Rengjøring
Fjern tuppen, trekk stempelet ut av sprøyten og skyll alle tre delene med varmt vann. Nasaline® applikatoren kan også rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel. Tørk av alle tre delene. Når den er tørr, lagrer du Nasaline®-enheten med stempelet i sylinderen. Ved vanlig bruk bør Nasaline® apparatet skiftes ut etter tre måneder av funksjonelle og hygieniske årsaker.

Holdbarhet
Ved regelmessig bruk anslås Nasaline® Neseskyller å ha en holdbarhet på ca. tre måneder av hygieniske og funksjonelle årsaker, og kastes deretter som husholdningsavfall. I løpet av denne perioden kan produktet ha en viss fargeendring, men dette påvirker ikke funksjonen til Nasaline Neseskyller. Emballasjen kan sorteres dels som papir og dels som plast (miljøvennlig PET-plast)

Oppbevaring
Nasaline® Neseskyller oppbevares tørt og i romtemperatur.

Ytterligere informasjon og kommentarer
For ytterligere spørsmål om Nasaline® Neseskyller, ta kontakt med ENTpro.

ADVARSEL
IKKE BRUK VANN FRA SPRINGEN HVIS DET IKKE HAR BLITT STERILISERT VED KOKING.

 • Av sikkerhetsgrunner bør vann fra springen ikke brukes til å løse opp blandingen, med mindre det har blitt kokt i fem minutter eller lenger og deretter avkjølt til lunkent eller kroppstemperatur da koking steriliserer vannet. Andre alternativer er destillert vann, mikrofiltrert (til 0,2 mikron), filtrert ved omvendt osmose eller kommersielt tappet vann på flaske.
 • Hver enhet kan bare brukes av én bruker. Ikke del dette produktet med andre
 • Følg rengjøringsprosedyren hver gang produktet har vært brukt. Rengjøringsinstruksjoner finner du i vedlagte brosjyre.
 • Skift ut enheten innen tre måneder etter første gangs bruk
 • Skyll nesen forsiktig
 • Før du bruker produktet, må du lese de detaljerte advarslene i den vedlagte brosjyren eller på vår nettside på: www.entpro.com/warnings.
  Vår nettside har alltid oppdaterte advarsler.